Çekirgenin boyu türüne göre 10-20 cm kadar olabilir. Bu sıfatlandırma çekirgenin yaşadığı alana ülkesine ve bitki yapısına ve besin kaynağına bağlı olarak değişmektedir. Çekirgeler farklı renklerde olabilirler, kendilerini gizlemek için yaşadıkları ortamın rengini alırlar. Her renk ve yapıda çekirgeye rastlamak mümkündür.
Çekirgeler yalnız yaşamazlar, toplu halde yaşamayı seven canlılardır. Çok eski çağlardan beri insanlar bu böcekler ile alakalı farklı mücadele şekilleri geliştirmiş fakat tam olarak başarılı olunamamıştır. Çekirgeler bitkisel olarak beslenirler. Besinlerinde tamamen taze bitki yapraklarını ve bitki meyvelerini kullanırlar.
Çekirgeler, zıplayan ve kanatları ile uzak belirli bir mesafelere kadar uçabilen ve ektiğimiz alanlara, ekinlere, seralara, mahsulümüze, hububata zarar veren bir böcek türündendir.
Çekirgelerin vücut yapıları itibari ile çok farklı bir yapıdadırlar. Çekirgenin boyu ve yapısı farklı olup yaşadığı yere ve beslenmesine bağlı olarak değişmektedir. Çekirgelerin altı ayağı vardır, arka iki ayağı diğer ayaklarından uzundur.
Copyright 2019 GEBZE HAŞERE İLAÇLAMA Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım statu CW